Визуализиране изстискването на среброто

Въпреки спадовете на пазарите, търсенето на физическо злато продължава да расте. Долната инфографика, визуализира процесите на пазара за сребро.

 

Купувачите на физическо сребро изпреварват продавачите със зашеметяващото съотношение 50:1, за всеки продавач на злато има 50 купувача. Ние вече наблюдаваме началото на недостига за физически ценни материали, не темпото на нарастване на недостига ще се ускори, когато западните правителства засилят атаката си чрез хартиеното злато и сребро.

 

За месец Април продажбите на Американският Орел, от Монетарния Двор на САЩ, е регистрирал ръст от 168% на годишна база. Въпреки този зашеметяващ ръст спрям месец Април 2012 година, спот цената(текущата цена, спрямо която даден актив може да купен или продаден) на среброто е паднала с 21%.

 

Разходите за добиване на една унция сребро са се увеличи с 9% спрямо Януари 2012 година, но за сметка на това спот цената е паднала с близо 14,5%.

 

Дилърите на физическо сребро налагат близо 25% премия(надбавка) над спот цената на среброто – докато спот цената е падала с  19%, то цената на физическо сребро е реализирала ръст от 8%.

 

Визуализиране изстискването на среброто

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>