Въпросите, които всеки инвеститор трябва да зададе

Търгуването на финансовите пазари и гарантирането на дългосрочни ползи е много трудно и сложен процес, които изисква внимателна подготовка, железни нерви и добра стратегия. За да се случи това всеки инвеститор, трябва да си зададе следните въпроси:

 

1. Дали инвестиционната ми стратегия е подходяща

Честно инвеститор, който има добра стратегия слага лимити на загубата и печалба, няма успех просто защото пазара не е бил подходящ за да се инвестира. Това лесно може да се характеризира в моменти на висока и ниска волатилност. Инвеститорите трябва да убедени, че имат установени правила за всяка пазарна ситуация, а ако нямат то най-добре би било да изчакат, пазара да се измени и да даде възможност за вход.

 

2. Тренда в моята посока ли е?

Пазара се характеризира с много трендове, някой от тях са важни, други не толкова. Инвеститорът трябва да е наясно посоката на тредна това е жизнено важно, ако цели краткосрочни печалби. Търговия срещу тренда, би навредило сериозно бъдещите печалби. Всеки инвеститор трябва да може да определи средносрочни и краткосрочния тренд на пазара, за да може правилно да го оцени.

 

3. Имам ли ясни правила за вход и изход и спазвам ли ги?

Разработването на правила за успех е само едната част от уравнението, те биха били безполезни, ако не се спазват. Трябва да се спазват правилата това е едно от най-важните изисквания при инвестирането – трябва ви желязна дисциплина и психика за да ги спазвате, ако ли не ще допълните статистиката на фалиралите инвеститори.

 

4. Дали трябва да отиграя всички сигнали?

Когато създаде система е много важно да я тествате исторически. Много често се създават фалшиви сигнали, и ако решите да отиграете всичко то вие ще имате по-малки перспективи за бъдещи печалби.

 

5. Дали спазвам паричното управление

Дали имате ясна представа, колко ще е потенциалния процент, който бихте рискували и същото така колко е степента на печалба спрямо риска  – това са важни въпроси на който трябва да отговорите, за да станете успешен инвеститор. Изключително важно е да имате ясна представа за тези правила и да ги спазвате, въпреки че това една от сложните неща при инвестирането, то би направило разликата и да ви направи успешни инвеститори.

Етикети:, ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>