Елементи на търговският план

Основните елементи на търговския план са:

 

1. Изгответе стратегия за вход – можете да полазвате Японските свещи, индикатори или ценови модели или комбинация от тях.

2. Управление на риска – това е един от най-важните елемента търговският план.

3. Правилно избрани обеми на позиция.

4. Трябва да сте наясно кога да излезите от пазара

5. След като сделката е приключила, се постарайте да опишете защото сте влезли в позицията и какви са били очаквания и накрая печеливша или губеща е била. Период след сделката е важен – това е период, който е важен за по емоционалните играчи. Ако имате чувства за мъст, разочарование или еуфория те лесно биха ви накарали да скочите обратно на пазара, без никаква основа това да стане. Това може да нанесе още сериозни психологически щети, защото е доста вероятно да загубите сделки следствие на емоциите

 

Същото така лесно можете да се чувствате, че контролирате всичко на пазара след добра положителна серия. Това, което следва след това, е че инвеститорите забравят за всички и влизат отново в позиции, знаейки че не обективно не биха го направили. Затова е най-добре след определена поредица да се спре за известно време.

 

Вие трябва да сте дисциплинирани за да следвате вашият план, без значение сложен ли е или прост – правилата трябва да се спазват.

 

Етикети:, , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>