Жените – най-важният клиент

Жените харчат по 18,4 трилиона долара в потребителски покупки годишно. Те държат около 30% от световното богатство и в не малко случаи, са глави са на семейството. Това ги прави най-големият растящ пазар в света, който е два пъти по голям от Индия и и Китай взети заедно, това е направило впечатление на Силвия Ан Хюлет. Според нея бизнесите трябва да се преориентират сериозно към този пазар.

 

Според проучване на Бостънската Boston Consulting Group, проведено през 2010 жените са се оплаквали от услугите във финансовия сектор. Те са получавали лоши съвети от консултантите, само заради пола си. Като частично обяснение групата е дало – основния таргет на консултантите са мъжете и начина на изказ е пригоден спрямо тях.

 

Финансовите анализатори трябва да се целят към жените като клиенти и да открият правилния подход за да останат разбрани от жените. Но има различни типажи жени с различни финансови нужди, затова трябва да има и различен подход към тях.За десетилетия, финансовата индустрия е ориентирана към мъжете, но света се променя и то бързо.  Експертите по демография също предричат, че жените ще са по дейни в инвестициите от мъжете. Според последните проекции през 2030, се очаква близо 25 трилиона богатство е да е под контрола на жените, като наследство от мъжете им.

 

Като допълнение трябва да спомен, че жените живеят по-дълго от мъжете с близо 5 до 7 години. Средната година на овдовяване е 59, това да индикации, че жените ще имат нужда от специфични продукти за да бъдат осигурени след този период. Според проучване, 70% от овдовелите жени уволняват финансовия си съветник и 90% от търсят нов – жена.

 

Имам много възможности и финансовата индустрия трябва да бъде гъвкава. Важно е да се осъзнае, че жените гледат на парите по друг начин от мъжете. Като цяло техните възгледи са че парите са средство за да си осигуриш по-добър живот.

 

Жените гледат вече и към сложните финансови продукти и услуги, те са привличат към продукти с дългосрочен растеж. Инвестиционното решение при жените е по-бавно защото искат да видят всички възможности, но отношението към инвестицията е по въвличащо и това ги прави лоялни клиенти към дадена компания, която предоставя финансови услуги.

 

Етикети:,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>