Защо се нуждаем от търговски план?

Защо ни е търговски план? Основната причина в полза на плана е свързана с нашите емоции и особено алчността. Никой инвеститор не е успешен, ако не може да вземе превес над алчността и емоциите си. Алчността е най-важната причина защо 90% фалират на пазарите. Алчността е нормална човешка емоция, всеки човек харесва идеята да е мултимилионер за съвсем кратко време, но търгуването на Forex или който и да е пазар не е до бързите печалби, защото за да имате печалби трябва си контролирате алчността.

 

Търпението е най-доброто качество, което всеки инвеститор трябва да притежава , когато сте търпеливи то вие ще чакате най-доброто ценово движение – това драстично ще подобри вашата успеваемост и увереност.

 

Търговският план ви помага да контролирате емоциите си.

 

Много инвеститорите не се опитват дори да направят опит да създадат търговски план, защото не се убедени как да го напишат и от къде да почнат. Реалността е, че плана не трябва да е прекалено дълъг и сложен, за да бъде ефективен. Важното за търговският план е да бъдете честни с вас самите, защото ако не го направите, никой друг няма да го направи. Когато имате писмен търговски план, това означава, че вие правите усилие да контролирате въздействието на вас от външни фактори.

 

Етикети:, , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>