Какво е Fibonacci Retracement?

Fibonacci Retracement или Нива на Фибоначи, са едни от най-използваните инструменти на всички пазари, те са толкова широко разпространени, че създават самоизпълняващо се пророчество. Нивата на Фибоначи са много важна част от техническият анализ и те трябва да бъдат внедрени във вашата търговска система.

 

Нивата на Фибоначи създават специфични отношения, които се ползват от инвеститорите, те са:

 

0,328

0,500

0,618

 

Тези отношения помагат за да се определи колко дълбоко цената е коригирала, преди отново да продължи посоката си на движение.

 

Най-важното отношение е 0,618 и то се намира като се раздели което и да е число, на число което е след това число в дадена поредица. Това се знае и като „златното сечение“ или „златното отношение“

 

За да се построи Фибоначи, то ние трябва да намерим краткосрочен връх и дъно и да пуснем линия от върха към дъното, ако се намираме в бичи тренд.

 

Долните графики нагледно показват, какво цената коригира до 0,618 ниво и от там цената продължава в предишното си движение или продължава с тренда си.

 

Какво е Fibonacci Retracement?

 

Инвеститорите трябва да купуват на нивата на Фибоначи, нива които се явяват нива на подкрепа. Когато тренда е бичи, на същите нива вие трябва да продавате.

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>