Какво е MACD?

Moving Average Convergence-Divergence или Плъзгащи Средни Ковергенция-Дивергенция за по кратко MACD е един от най-простите и ефективни осцилиращи индикатори. MACD е технически индикатор създаде от Gerald Appel в края на 70-те години на миналият век.

 

MACD е съставен от комбинация на плъзгащи средни и индикатор за инерция – като се изважда бавната плъзгащата средна от бързата. MACD измерва разстоянието между двете плъзгащи средни и инерцията на цената.

 

Какво е MACD?

 

Както името предлага MACD показва и ковергения и дивергенцията или сходството и разминаването на двете плъзгащи средни. Сходство се получава когато двете средни се движат заедно, а разминаване се получава, когато се увеличи разстоянието между тях.

 

MACD осцилира около нулевата линия, която също известна като централна линия. когато стойността е под централната линия означава, че пазара минава в продажна ситуация и обратно  когато цената е на централната линия означава, че пазара е в покупна ситуация.

Етикети:, , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>