Какво са Pivot Points?

Pivot Point или Опорна Точка е ценово ниво, което се използва от инвеститорите за предричане на пазарното движение. Професионалните инвеститори и market maker-те, използват Pivot Point, за да идентифицира нивата на подкрепа и съпротива. Опорните точки, са част от пропорционалният анализ. Тези точки дават на инвеститорите сравнително добра идея, къде цената евентуално може да се обърне.

 

Ако пазара следва период със сделки над централната точко, то може да се счита, че имаме бичи сентимент. Обратното мечи, ще имаме когато цената е под централната точка.

 

Pivot Point са константно обективен технически инструмент, за разлика от другите. Причината за това е, че Pivot Point извличат стойността от константна формула и инвеститорите не могат да я манипулират.

 

Една от основните причини защо инвеститорите използват Pivot Point е защото Pivot Point са близки до нивата на Fibonacci и нивата на Fibonacci са станали самоизпълняващи се.

 

Опорните точки са особено полезни в краткосрочен план, за трейдъри, които искат да хванат малките ценови движения. Опорните точки могат да се отиграят като пробив или отблъскване както всяка съпротива или подкрепа.

 

Pivot Points  Опортна точка

 

  • PP – Опорна точка
  • S – Подкрепка
  • R – Съпротива

 

 

Когато цената е в странично движение, Опорните точки помагат за позиционирането на покупки или продажби.

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>