Най-добро платените главни изпълнителни директори в САЩ

Тим Кук, наследи CEO(главен изпълнителен директор) поста, от Стив Джобс след неговата кончина. За миналата година Кук е получил доход от 378 милиона долара правейки го най-скъпо платения в светва.

 

Заплата на Кук, за миналата година е 900,000 долара, бонус от 900,000 и акции от Apple на стойност 376,2 милиона долара, които вече струват повече.

 

Стойността на заплащането му е следствие на 10 годишен договор, след като минат годините, той ще може да се разпорежда с акциите си.

 

Втория в ранг листа е CEO-то на Oracle Corp. Лари Елисън, който е получил 77,6 милиона долара, като тройката се заформя с 55,3 милиона долара от Роналд  Джонсън.

 

В топ пет на 100 най-скъпо платените изпълнителни директори влизат Филипе Дюман от Viacom със 43,1 милиона долара и Девйд Кот от Honeywell с 35,3 милиона долара.

 

Въпреки тези числа, общия прираст на заплащането на 100-те най-скъпо платени директори, е само 2%.

 

Средното заплащане на директорите в тази елитна група е 14,4 милиона долара, спрямо средна годишна заплата от 45,230 долара.

Етикети:, ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>