Според Джим Роджърс цената на реалните активи ще се покачи значително

Според Джим Роджърс цената на реалните активи ще се покачи значителноДжим Роджърс предупреждава, че войната в Сирия ще доведе до паника на пазара на Златото и ще изпрати цената му до “много, по-високи върхове”.

 

Инвеститора Джим Роджърс предупреди в интервю за Tara Joseph на Reuters, че петролът и златото ще достигнат до нови по-високи върхове поради “пазарната паника” по отношение на войната със Сирия и че идва” края на свободните пари!

 
Според Джим Роджърс, който притежава злато, петрол и други реални активи, ако се случат военни действия в Сирия, това ще бъде катализатор за тяхното изстрелване до нови и нови по-високи нива. Основното притеснение на известеният инвеститор е, че вследствие на предстоящата война ще има прекъсване на доставките на петрол, което неминуемо ще доведе до нежелани последствия.

 
“Аз не съм първият, който знае това – без значение колко добри планове са направени от страните, странни неща се случват по време на война. Но аз знам, че в цялата история, когато е имало война, цените на храните са се повишават много, цените на енергията се повишават много, ценната на меда, както на оловото и други суровини.”

 
Що се касае до далечният изток Джим Роджърс, вижда мини кризи в Азия, Индия и Индонезия – Турция също, която е част от Азия. Всички тези страни имат огромен търговски дефицит. Те са били в състояние да финансират тези дефицити със свободни и горещи пари, които са се влели в техните икономики. “Това изкуствено море на ликвидност ще свърши някой ден и когато то пресъхне, всички хора ще страдат – дали ще бъде тази седмица или през тази или следващата година, те всички ще страдат.”

 
“Когато, това море на изкуствена ликвидност пресъхне ние ще видим паника в много пазари, включително и в САЩ и в западните развити пазари. Искам да кажа, че това е първият път в писаната история, в която големи централни банки са наводнили пазара с изкуствено печатане на пари и в същото време всички те се опитват да обезценят валутите си. Това не се е случвало никога до сега и когато този балон на изкуствени пари се спука, ще настане огромна бъркотия.”

Етикети:, ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>