Среброто и Дау Джоунс

Това, че Дау Джоунс прави нови върхове е добра новина и за инвеститорите в сребро, защото има тенденция номинално покачване на среброто да идва след значително покачване на Дау Джоунс. Ралитата по борсите бяха задвижвани от експанзията на паричното предлагане, което доведе и до този голям ръст.

 

Когато покачването на паричното излезе извън релси и когато това увеличение не води и до ръст на хартиените активи, то винаги следва бягство към сигурните убежища – физическо злато и сребро.

 

Двата сравнителни върха на Дау Джоунс през 1929 година и през 1973 година, са били последвани и от връх на среброто през 1935 или 6 години по късно и през 1980 близо 7 години по късно. Ако приемем, че Дау Джоунс чертае връх, то може да очакваме значим ръст на среброто към края на това десетилетие.  Това означава, че може да очакваме растеж на среброто през следващите години.

 

Среброто и Дау Джоунс

От графиката се вижда, че среброто се намира във възходящ тренд, когато Дау Джоунс формира връх. Среброто формира връх след няколко години.

А каква е реалността в момента?

Среброто и Дау Джоунс 2

 

От графиката се вижда, отново възходящото движение на среброто, с тази разлика, че не знаме момента, в който Дау Джоунс ще направи връх.

Етикети:,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>