Технически анализ – Двоен Модел Свещи

Моделите са – Dark Cloud Cover, Piercing Pattern, Engulfing patterns и Tweezer tops and bottoms

 

Dark Cloud Cover и Piercing Pattern

 

Японски Свещи dark cloud cover

Dark Cloud Cover е меча формация за обръщане на тренда, съставена е от черна свещ след, която следва свещ с дълго бяло тяло, този модел се образува във възходящо ценово движение. Dark Cloud Cover хвърля сянка на предишната свещ, следствие на отваряне по-високо от предишната цена затваря и затваря по-средата на предишната бяла свещ.

 

Piercing Pattern е бичи модел, за обръщане на посоката на движението. Piercing Pattern се формира в низходящо ценово движение и е аналогична на Dark Cloud Cover

 

Engulfing patterns

 

Този модел с също обръщат, без значение в низходящ или възходящ тренд се намира цената. За да бъде този модел валиден текущата свещ трябва да „погълне“ предходната и поглъщаща свещ трябва да бъде с противоположен цвят на тялото спрямо предходната свещ.

 

Bullish engulfing pattern, е бичи поглъщащ модел, който се формира в мечи тренд:

 

Японски Свещи bullish engulfing

 

Bearish engulfing pattern, е мечи поглъщаш модел, който се формира в бичи тренд:

 

Японски Свещи bearish engulfing

 

Tweezer Bottoms and Tops

 

Тweezers това представлява отново обръщаща се Candlestick формация. Такива формации, най-често се срещат в края на бичи или мечи тренд, които дават индикации за промяна на посоката:

 

Японски Свещи tweezer bottoms tops

 

Tweezer Tops представлява модел при, който свещите имат еднакви съвпадащи се върхове, свещите може да не са с еднаква големина и цвят.

 

Tweezer Bottoms представлява модел при, който свещите имат еднакви съвпадащи се дъна, свещите може да не са с еднаква големи и цвят както при Tweezer Tops.

 

Този модел дава ранна индикация за промяна в тренда, този модел става по значим, когато цената начертае и друг обръщаш модел.

Етикети:, , , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>