Технически анализ – Единичен Модел Свещи

Моделите са – Inverted Hammer, Shooting Star, Hammer и Hanging Man

 

Inverted Hammer and Shooting stars

 

Японски Свещи Hammer

Японски Свещи shooting star

Inverted Hammer е съставен от черна или бяла свещ, този модел представлява обърнат hammer. Счита се, че ако такъв модел се образува на дъното на мечи тред, то това дава индикации за промяна на тренд.

 

Дългият фитил на Inverted Hammer, показва че купувачите се опитва да качат цената по-горе, но-пък продавачите натискат цената на долу, но не успяват да обърнат посоката – това е добър сигнал, че всички, които са искали да продадат вече са го сторили.

 

Модела Shooting star е мечо обърщат модел, той се среща когато цената се повишила значително, но след това бързо е спаднала. Това дава сигнал за образуване на връх.

 

Hammer and Hanging man

 

Японски Свещи hanging manЯпонски Свещи hammer hanging man

 

Hammer е бича формация за обръщане на тренда.

 

Когато цената пада и се образува Hammer, това дава индикация, за скорошна смяна на посоката на движението. Дългият долен фитил показва, че продавачите са натиснали цената ниско, но купувачите са успяли да акумулират сила и да върнат цената на затваряне почти до цената на отваряне.

 

Този модел за да бъде валиден, тялото трябва да бъде най-малко два пъти по късо от фитила.

 

Hanging man е меча формация за обръщане на тренда, тя се среща в края на възходящо движение. Ако такъв модел се образува при възходящ тренд, то това дава индикация за слабост на купувачите и потенциално обръщане на посоката. Hanging man за да бъде валиден, фитила трябва да е най-малко два пъти по-голям от тялото.

Етикети:, , , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>