Технически анализ – Канали

Каналите са друг важен инструмент в техническия анализ, който е много полезен защото дава потенциални нива за покупка и продажба. Линиите на каналите представляват диагонални нива на подкрепа и съпротива. Има три типа канали – покачващ, спадащ и хоризонтален.

 

За да се направи покачващ се канал, то ние трябва да начертаем успоредни линии, които минава през върховете и дъната във възходящо ценово движение.

 

За да се създаде спадащ канал, то цената трябва да е насочено надолу и канала се чертае аналогично както покачващия се канал.

 

Когато пазара се движи странично, това представлява липса на доминантна група има равенство между биковете и мечките, цената няма ясна посока на движение и се колебае нагоре или надолу – тогава се чертаят хоризонталните канали. Това е такава ситуация съща се нарича рейндж – колкото е по-продължителен хоризонталния канал, толкова по-силно ще е следващият тренд. Отново трябва да спомене, колкото по-вече даден хоризонтален канал бива тестван, толкова по-силен става той.

Долната графика, показва трите вида канали:

видове канали

Етикети:, , , , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>