Технически анализ на Адванс Терафонд – 22 Юни 2013

Технически анализ на Адванс Терафонд – 22 Юни 2013

 

След години на възходящо движение цената на Адванс Терафонд, потвърди върхът си от началото на 2013 година. Акцията консолидираше няколко месеца под върха от 2,70 лв докато не пропадна и този спад затвърди върха.

 

Според моите наблюдения, да дълго време няма да видим търгуване над 2.70, по вероятният сценарий е мечо движение. Потвърждение за този сценарии може да видим при мечата дивергенция на цената с RSI, както и факта, че цената не може да затвори успешно над зоната от 2,30 лв.

 

Затвърждаване на мечият сценарии ще имаме, когато цената пробие бичата си тренд линия – то тогава цел на спада ще се яви зоната от 1,56 – 1,60 лв за една акция – това е силно ниво минала съпротива и подкрепа, както и че там се намира 61,8% корекция от дъното през 2008 до върха от началото на годината. Ако цената не намери подкрепа на това ниво то следваща цел ще се яви 1,20 за акция.

 

Бичият вариант все още не е отхвърлен, ако цената успее да се отблъсне от тренд линията и затвори и се търгува над 2,30, това ще потвърди тренд и ще го направи много силен. Това ще даде заявки за ретест на върха от 2,70, като цел би било психологическото ниво от 3 лв.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>