Технически анализ на Албена – 15 Юни 2013

Технически анализ на Албена – 15 Юни 2013

 

След като цената намери подкрепа на ниво 37 лв, което се падаше корекция от 14 лв до 74 лв., възходящото движение започна – дори цената успя да пробие нивото от 38.2%, което ниво беше съпротива на ръста.

 

Цената се търгува във диагонал канал, този ценови модел е продължаващ, но не на възходящото движение, а мечото.

 

Въпреки факта, че цена Албена затвори над 50 лв, очаквам развитие на мечият сценарии. Очаквам цената до достигне до 55 лв за една акция или 50% на спада от 74 лв до 35 лв и след това цената да обърне. Като потвърждение на този вариант може да видим и в размиването на д RSI с цената. Цел на спада ще се яви и ретест на дъното от 2012, не очаквам да бъде пробито – а голямо акумулиране на покупки.

 

Бичият вариант ще е, ако цената пробие горното рамо на канала – тогава цел ще се яви и психологическото ниво от 60 лв, при успешен пробив следваща цел ще е 75 лв или върха от 2010 година.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>