Технически анализ на Еврохолд – 14 Юни 2013

Технически анализ на Еврохолд – 14 Юни 2013

 

Цената на Еврохолд продължава от няколко месеца се търгува странично, след като цената не успя да направи успешен пробив на ценово ниво от 1,13 и успешно потвърдена подкрепа от  86 ст. Нивото от 1,13 е важна съпротива, защото се пада 38.2% корекция от 1,51 лв до дъно от 2012 година.

Акцията консолидира в модел на симетричен триъгълник, след като намери съпротива на ниво от 1,13 ст. Според мен ни чака пробив на долното рамо на триъгълника и продължаване на мечият тренд. Потвърждение за този сценарии може да видим при нерешителността на пазарните играчи, цената е между плъзгащите се средни, предходния тренд е бил мечи и цената не успя да прибие и 1,13 или 38.2% – това говори за слабост на биковете.

Пробив на долното рамо и затваряне под 86 ст. ще даде цел на спада до дъното от 2012 година. Очаквам там да се намери зона за подкрепа и потвърждение на дъно – акумулиране на нови сили на биковете.

Ако цената успее да пробие горното рамо и да затвори над него то цел ще се яви нивото от 1,29 лв или 61,8% от спада от 1,51 лв за една акция. При пробив на 1,29 очаквам и ретест на върха от 2011 година.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>