Технически анализ на Зърнени Храни – 12 Юни 2013

Технически анализ на Зърнени Храни – 12 Юни 2013

 

Цената на Зърнени Храни от  няколко месеца се търгува странично, след като цената не успя да направи успешен пробив на ценово ниво от 40 ст. където се пада и 50% корекция от върха на ниво 77 ст. до историческото дъно от 18 ст.

 

Акцията консолидира в модел на симетричен триъгълник, след като намери подкрепа на ниво от 32 ст. Според мен ни чака пробив на горното рамо на триъгълника и продължаване на бичият тренд. Потвърждение за този сценарии може да видим при бичото кръстосване на плъзгащите се средни. Както и на факта, че цената се търгува над подкрепата от 32 ст, както това е свидетелство и че цената има потвърдено дъно.

 

Цел на пробива на триъгълникът ще се яви ценовото ниво от 65 ст., което се пада и сериозна съпротива от 2010 и 2011 година.

 

След като цената достигне първа цел, очаквам временно отслабване на биковете – известна част ще касират печалбите си. Очаквам да има лека корекция на възходящото движение и акумулиране на покупки за втората цел – връх от 2009 година. При успешен пробив, то следващата цел ще е ретест на нивото от 1,20 лв.

 

Мечият развой би станал, ако не издържи нивото от 32 ст. за една акция. Спрямо този случай цената, ще се опита да направи ретест на историческото дъното – спрямо текущото ценово движение, мечата перспектива е по-малко вероятна.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>