Технически анализ на Монбат – 15 Юни 2013

Технически анализ на Монбат – 15 Юни 2013

 

Цената на Монбат от няколко месеца се е устремила нагоре, след като успя успешно да пробие 6,26 лв където се пада 61,8% корекция на спад от 7,64 лв за една акция до дъното от 4 лв през 2012 година.

 

Седмичното затваряне не е в полза на биковете и показва сигнали за слабост – след като седмицата отвори над миналоседмичното затваряне. Бичият тренд е все още валиден,  въпреки факта, че RSI е на друго мнение и има видимо разминаване на индикатора с цената. Това за мен е ранен но сигурен знак, че силата на биковете се е изчерпала.

 

Очаквам ретест на 1-та бича тренд линия и нивото от 61.8%. Ако тази зона падне то, мечият сценарии е валиден и цената ще търси тестване на дъното от 4 лв.

 

При успешен ретест на бичият тренд, това ще даде ясен сигнал за пробив на ценовото ниво от 7,64 лв за акция с цел психологическото ниво от  8 лв.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>