Технически анализ на Първа Инвестиционна Банка – 23 Юни 2013

Технически анализ на Първа Инвестиционна Банка – 23 Юни 2013

 

В последните няколко седмици отчетливо се вижда възходящото ценово движение при Първа Инвестиционна Банка, след като цената намери подкрепа на ниво от 1,6 лв – тази подкрепата вече се счита важна за възходящото движение

 

Пазарната цена на Първа Инвестиционна Банка е сформирала и временен връх на ниво от 2,10 лв., което е точно под  0,382% корекция на спада от 3,55  лв до дъното от 1,29 лв. Текущата съпротива, която възпира възходящото движение е равно 2,06 лв, успешно затваряне над нея отваря пътя на биковете

 

Цената от няколко месеца се движи странично, като в момента се чертае възходящ триъгълник, като перспективите са за ценово нарастване. Допълнително потвърждение е и факта, че имаме пресичане на плъзгащи средни и че цената е над 20 периодна средна.

 

Пробив и затваряне над зоната на съпротива 2,06 – 2,15 лв, ще потвърди модела и цената ще гони първа цел от 2,70  лв, което се пада и 0,618% ниво на корекция от върха 3,55 лв.

 

След като цената достигне първа цел, очаквам временно отслабване на биковете – известна част ще касират печалбите си. Очаквам да има лека корекция на възходящото движение и акумулиране на покупки за втората цел, която се пада 0,382% корекция на спад от историческият връх.

 

При пробив на възходящият тренд това би ни вкарала в мечи развой, тест на дъното от 1,29 ще имаме, ако цената се търгува под 1,60 лв за акция.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>