Технически анализ на Софарма – 14 Юни 2013

Технически анализ на Софарма – 14 Юни 2013

 

Цената на Софарма, убедително расте и затвърждава възходящият тренд. Цената акумулира сила около нивото от 2,60 лв, като текущо се търгува над психологическото ниво от  3 лв. , което ниво е и 38.2% от 4,67 лв до 2 лв .

 

От графиката си личи, че и бичият тренд се ускорява – това дава сигнали за голямо акумулиране на покупки от страна на биковете.

 

Според мен бичото движение , ще се запази като целтта, ще е 3,66 лв, където се пада 61,8% от спад от 4,67 лв до дъното през 2012. Потвърждение за този сценарии може да видим при бичото кръстосване на плъзгащите се средни. Както и на факта, че цената се търгува над подкрепата от 2,60 лв.

 

След като цената достигне първа цел, очаквам временно отслабване на биковете – известна част ще касират печалбите си. Очаквам да има лека корекция на възходящото движение и акумулиране на покупки за втората цел – връх от 2011 година.

 

Ако цената не успее да се задържи над 38,2%, то следва мечият сценарий – пробив на тренд линия и ретест на подкрепата от 2,60 лв за една акция. Ако това ниво падне следващото ниво, ще е дъното от 2 лв.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>