Технически анализ на Химимпорт – 11 Юни 2013

Технически анализ на Химимпорт – 11 Юни 2013

 

Събитията от последните месеци не успяха да обърнат бичите нагласи, но за сметка на това и охладиха до известна степен ентусиазма, като в момента цената консолидира – от няколко седмици кендълите рисуват нерешителност на пазарните играчи, но е и малко вероятно това да в полза на мечките. Силна подкрепа за възходящото движение дойде от ниво на цената на 1,25 лв,  – подкрепата от края на 2011 година.

 

Страничното търгуване при Химимпорт, като консолидацията отчетливо чертае симетричен триъгълник. Според мен ни чака пробив на горното рамо на триъгълника и продължаване на бичият тренд. Потвърждение за този сценарии може да видим при бичото кръстосване на плъзгащите се средни. Както и на факта, че цената се търгува над подкрепата от 1,25.

 

Цел на пробива на триъгълникът ще се яви ценовото ниво от 2,14 лв., където се и пада 50% корекция на спада от 3,66 лв до историческото дъното от 2012.

 

След като цената достигне първа цел, очаквам временно отслабване на биковете – известна част ще касират печалбите си. Очаквам да има лека корекция на възходящото движение и акумулиране на покупки за втората цел – връх от 2010 година. При успешен пробив, то следващата цел ще е ретест на нивото от 3,66 лв.

 

Мечият развой би станал, ако не издържи нивото от 1,25 лв за една акция. Спрямо този случай цената, ще се опита да направи ретест на историческото дъното – спрямо текущото ценово движение, мечата перспектива е по-малко вероятна.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>