Технически анализ на Централна Кооперативна Банка – 9 Юни 2013

Технически анализ на Централна Кооперативна Банка – 9 Юни 2013

 

В последните няколко седмици отчетливо се вижда възходящото ценово движение при ЦКБ, след като цената намери подкрепа на ниво от 81 ст – тази подкрепата вече се счита важна за възходящото движение. Тази подкрепа потвърди и средносрочният възходящ тренд.

 

Пазарната цена на Централна Кооперативна Банка е заформила и временен връх на ниво от 1.03 лв., което се явява  0,382% корекция на спада от 1,865 лв до дъното от 52 ст. Текущата съпротива, която възпира възходящото движение е равно на седмичното затваряне – 98 ст.

 

Цената от няколко месеца се движи странично, като в момента се чертае възходящ триъгълник, като перспективите са за ценово нарастване. Допълнително потвърждение е и факта, че имаме пресичане на плъзгащи средни и че цената е над 20 периодна средна.

 

Пробив и затваряне над зоната на съпротива 98 ст – 1,03лв, ще потвърди модела и цената ще гони първа цел от 1,352 лв, което се пада и 0,618% ниво на корекция от върха 1,865 лв.

 

След като цената достигне първа цел, очаквам временно отслабване на биковете – известна част ще касират печалбите си. Очаквам да има лека корекция на възходящото движение и акумулиране на покупки за  цел №2, която се пада 0,382% корекция на спад от историческият връх.

 

*Статията представлява мнение с аналитичен характер. Анализа не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение!

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>