Технически анализ – Прост Модел Свещи

Моделите са общо три вида – Doji, Marubozu и Spinning Top

 

Doji Candlestick

Doji Candlestick има една и съща цена на отваряне както и на затваряне или най-малкото, че тялото е съвсем късо.  Doji трябва да има много малко тяло, което изглежда като тънка линия.

Doji свеща, представлява нерешителност между двете групи купувачи(бикове) и продавачи(мечки), нито биковете, нито мечките са имали способността да вземат превез и затова приключват с равенство.

Ако Doji се формина във възходящ тренд то това дава сигнал, че купувачите почват да се изтощават и тяхната сила отслабва.

Има четири вида Doji свещи:

 

Японски Свещи Doji

 

Doji се формира когато цената на отваряне и затваряне са почти еднакви, дължината на фитилите може да варира. Doji влиза в много от Candlestick моделите.

 

Dragon Fly Doji се формира когато цената на отваряне и затваряне е в най-високата точка за деня. Тази свещ има дълъг долен фитил, което дава сигнал за бичи тренд. Ако тази свещ се формира на дъното, то това дава сигнали за обръщане на тренда.

 

Gravestone Doji се формира аналогично както предишния модел, само че цената на отваряне и заваряне е в най-ниската точка за периода. Ако такава свещ се образува на върха на бичи тренд, то това дава ранна индикация за обръщане на тренда.

 

Long Legged Doji, това е Doji свещ при, която цената на отваряне и затваряне е една и съща, но с много по-дълг горен и долен фитил.

 

Spinning top

Това е свещ, която има малко бяло или черно тяло, като дължината на фитилите варира – счита се, че такава свещ е неутрална, но дава повече сигнали, ако е във формация на сложните модели свещи:

 

Японски Свещи spinning top

 

Ако Spinning top се образува при наличието на бичи тренд, то това обикновено, означава че биковете са се изтощили и има възможен обрат на тренда. Ако се сформира Spinning top в мечи тренд, то това дава индикации за обръщане на цената в противоположната посока.

 

Marubozu

Това представлява дълго без фитили. Цената на отваряне и затваряне са били най-ниските и най-високите за дадения времеви период, Marubozu се счита за свещ, която дава сигнал за продължаване на тренда:

 

Японски Свещи Marubozu

 

Ако Marubozu е бичо, то това означава, че биковете са поставили под техен контрол движението на цената за даденият времеви период, аналогично е и при мечките.

Етикети:, , , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>