Технически анализ – Candlestick Графика

Японските свещи(Candlestick) е най-използваният вид графика, която инвеститорите използват в техните анализи. Причината за това е, че Японските свещи дава пълна и ясна информация за ценовото движение. Благодарение на своята мултифункционалност дават широк обхват от аналитични комбинации, вие дори можете да правите анализ за бъдещото ценово движение на базата само на Японските свещи.

 

Технически анализ – Candlestick графика

 

За да се създаде свещ, то ние трябва да разполагаме с данни за цената на отварян, затваряне, връх и дъно за всеки времеви период. Бялата или черната част на всяка свещ се нарича „Тяло“(също може да се срещне като истинското тяло). Дългите тънки над и под тялото представят точката на връх и дъното и се наричат фитили. Ако даден финансов инструмент затвори по-високо от цената на отваряне, то тялото ще е бяло, обратно ако цената на затваряне е по-ниска от отваряне тялото ще е черно.

 

Японските свещи създават прости и сложни модели, които помагат на инвеститорите да предвидят бъдещото движение. В следващите уроци ще научим, че има четири категории:

Етикети:, ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>