1-2-3 Обръщащ модел

1-2-3 Обръщащият модел показва изтощението на тредна и началото на нов, модела най-често се формира при наличието на силен тренд. 1-2-3 Обръщащ модел се среща много често на пазарите и се счита за надежден модел за възможно бъдещо ценово движение. Често бива използван този модел за изход от пазара.

 

1-2-3 Връх, се формира когато цената се движи нагоре и прави връх(1 точка) и след това коригира и намира подкрепа (2 точка), от която се отблъсква, но не може да достигне предишният връх и образува по-нисък връх(точка 3) –точка 3 не трябва да минава точка 1, ако цената мине точка 3 то този модел е невалиден.

 

1-2-3 Връх

 

Потвърждение на модела имаме когато цената пробие през подкрепата или  точка 2  – това дава сигнал за продажба.

 

1-2-3 Дъно се формира в края на мечи тренд, цената първо пада и образува дъно, след което цената коригира и акумулира сила за ново дъно, но за жалост на мечките цената не достига предишното дъно.

1-2-3 Дъно

 

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>