10-те неща, които всеки новак на форекс пазара трябва да знае

Толкова много неща са нужни да се знаят, ако целта ви е да сте професионален трейдър – в повечето случаи точно това, което не го знаем, точно то ни забърква в големи неприятности. Следващите редове ще изброим 10-те най-важни неща, които всеки новак трябва да знае.

 

10. Никога не рискувайте повече от 2% от вашият капитал в една позиция

Този процент е много важен, защото голяма част от новаците влизат в губеща серия и при голям процент капиталът им просто се изтрива от сметката. Нека да кажем, че сте влезли в 5 последователни загуби и сте рискували 2%, общо вие ще загубите общо 10%, но ако рискувате 10% то вие ще се сте загубили 50%.

 

9. Никога не прекалявайте с търговията

Този проблем често път води до фалит. Трябва да се влиза в позиция само при качествени сигнали, когато вие искате да влизате при всеки сигнал, то шанса за загуба се увеличава много кратно.

 

8. Създайте търговски план

Плануването на сделките е може би един от най-добрите начини да защитите сметка си. Всеки  план има нужда от търпение, дисциплина и проучване – това са и ключовите черти на дългосрочният успех.

 

7. Не купувайте на съпротива и не продавайте на подкрепа

Новаците на форекс пазара, често губят именно на тези ключови нива с надеждата да хванат нов тренд.

 

6. Слушайте само себе си

Въпреки, че е добра идея да се следят финансовите новини и да се четат анализи, много е важно да имате независимо мислене. Да разчитате на себе си е изключително важно.

 

5. Научете основите на фундаменталният анализ

Въпреки, че сте търговец, не икономист, правилното разбиране на фундаментите е много важно. Ако знаете какви са фундаментите и какво движи цената, то вие ще имате голяма увереност във вашите решения.

 

4. Трябва да сте наясно с лихвените нива

Лихвените нива са важни при оценка на дългосрочната перспектива на валутите. Основни знания в сферата – кое движи лихвените нива и какъв ефект имат те на пазара, е изключително важно.

 

3. Защитете сметка си на всяка цена

Стопът са това, което прави разликата между успял и неуспял трейдър.

 

2. Търговията е професия

Търговията е професия, както медицината, архитектурата и много други. За да създаде нужните умения, ще са ви нужни години. Вие трябва да гледате на валутната търговия като дългосрочна професия, вместо краткосрочен извор на печалби.

 

1. Ценовото движение в най-добрият учител

Новаците винаги търсят най-добрите книги или най-добрите курсове свързани с валутната търговия. Въпреки, че е добра база най-добрият учител, който ще е винаги до вас е пазарът! Гледайки ценовото движение ден след ден, в продължение на часове, ще ви помогне да видите сложните ценови модели.

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>