15 Признака, че Обама вече е взел решение да започне война със Сирия

След пресконференцията на Джон Кери,всичко изглежда,че администрацията на Обама е решена да помогне на радикалните ислямски джихадисти. Да режима на Асад е ужасно нещо, но ако тези джихадистки лунатици поемат контрола ще се дестабилизира целия регион, с перспектива на голяма регионална война, много по-вероятно е и да потопи целия народ на Сирия в цялостен и пълен кошмар, това ни съобщи Zerohedge.

 

Изчислено е,че някъде около 100 000 души вече са били убити в гражданската война в Сирия, а сега изглежда, че американските военни и останалата част от плана на НАТО ще участват пряко в конфликта. Администрацията на Обама действително обмисля атака срещу Сирия, въпреки че американците са срещу нея. Обама не разполага с одобрението на Конгреса за започване на война,а и той никога няма да получат одобрение за военни действия от страна на ООН, тъй като ще бъде блокиран от Русия.

 

За атаката с химически оръжия близо до Дамаск миналата седмица, при която загинаха най-малко 1400 души, Администрацията на Обама и редица други западни страни обвиняват режима на Асад.

 

Но други отбелязват, че режима на Асад няма абсолютно никакъв смисъл да направи такова нещо. Те са спечелване на гражданската война, и Асад знае, че Обама вече е заявявал,че използването на химически оръжия в Сирия ще бъде “червена линия” за Съединените щати.

 

Така че защо режима на Асад да започне брутална атака с химически оръжия срещу жени и деца само на миля от мястото, където инспекторите на ООН бяха отседнали?

 

Защо Асад рискува война със САЩ и останалата част от НАТО?

 

Асад ще трябва да бъде изключително глупав или ще бъде изключително самоубийство от негова страна да направи такова нещо.

 

Тези, които се възползват от тази атака с химически оръжия са джихадистки бунтовници.

 

Ние вероятно никога няма да научим истината за това кой всъщност стои зад тази атака. И дори и да не се е случило, САЩ и останалата част от НАТО вероятно биха излезли с друго оправдание да отидат на война така или иначе. Те са абсолютно обсебени да се отърват от Асад, но те наистина не са обмислени последствията от тази война.

 

По-долу са 15 признаци, че Обама вече е взел решение да започне война със Сирия:

 

1. Сирия се съгласи да позволи на служители на ООН да инспектира мястото на неотдавнашната атака с химически оръжия, който уби до 1400 души, но “високопоставен представител на САЩ”, казва, че такава проверка ще бъде “твърде късно, за да се ползва с доверие”.

 

2. Според ABC News, в Белия дом се казва, че има “много малко съмнение”, че режимът на Асад стои зад смъртоносната атака миналата седмица с химически оръжия.

 

3. Четири американски военни кораби с балистични ракети се движат в източната част на Средиземно море. Ако бъде дадена команда, те ще могат да изстрелят крилати ракети Томахоук върху цели вътре Сирия в рамките на минути.

 

4. CBS News съобщава, че “Пентагонът е направил първоначалната подготовка за атака с крилати ракети на сирийските правителствени сили.

 

5. В събота, Барак Обама се срещна с Националната Агенция за Сигурност, за да обсъдят какви действия трябва да се вземат в Сирия.

 

6. Секретарът на САЩ по отбраната Чък Хейгъл казва, че Барак Обама поиска от него да “изготви варианти за всички осигурителни рискове”, доколкото се отнася за конфликта със Сирия.

 

7. След телефонен разговор с британския премиер Дейвид Камерън за ситуацията в Сирия, Белият дом съобщи, че и двата лидери изразиха “сериозна загриженост” за атака с химически оръжия, която се проведе миналата седмица.

 

8. Военни командири от Съединените щати, Великобритания, Саудитска Арабия, Катар, Турция, Франция, Италия и Канада ще се срещнат в столицата на Йордания Аман в неделя да координират плановете за предстоящите атаки срещу Сирия.

 

9. Според Le Figaro вторият по големина френски вестник, “първата група от 300 души, които са били обучени от ЦРУ са влезли в Сирия и пресекли границата на 17 на август” …

 

10. Американските военни са преместили значителен брой F-16 изтребители в Йордания по-рано тази година за военни учения, и ще ги държат там след това “по искане на йорданското правителство”.

 

11. Според правителствения документ, издаден от Уикилийкс през март 2012 г. персонал от НАТО са били на място в Сирия за подготовка и за смяна на режима от 2011 г. насам.

 

12. The Israel Times отбелязва, че “Вашингтон сериозно обмисля ограничена, но ефективни атака, която ще стане ясно за режима в Дамаск, че международната общност няма да толерира използването на оръжия за масово унищожение срещу сирийските цивилни или други елементи “.

 

13. Американският сенатор Джон Маккейн заяви наскоро, че ако американските военни не ударят Сирия, това ще бъде като “написването на празен чек на други брутални диктатори по света, ако искат да използват химически оръжия”.

 

14. Според Ню Йорк Таймс “, Въздушнаата атака на НАТО по време на войната в Косово”, се проучва “като възможен план за действие без мандат от ООН”.

 

15. Белият Дом пусна изявление, в което се казва, че администрацията на Обама няма планове да се сложат “ботуши на място”, но това не изключва всички други видове военни действия.

 

“Това не е конфликт, в който американските военни трябва да участват-цитат от една статия на Blaze:

 

И ние вече не трябва да бъдем на страната на яростно антихристиянските, яростно против Израел и яростно антизападните сили, които се опитват да поемат контрола на Сирия.

 

Защо в света Съединените щати искат да въоръжат такива хора?

 

Защо в света Съединените щати биха искали да отидат на война, за да помогнат на тези хора да вземат властта? Това е пълна лудост”

 

И както вече споменах, повечето американци са абсолютно против да се участва. Според изумителна нова анкета, 60 процента от всички американци са против военна намеса на САЩ в Сирия, и само 9% са в полза на това.

 

Така че в светлината на всичко, което току-що сте прочели, защо администрацията на Обама, така е решена да помогне на бунтовниците в Сирия?

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>