Average Directional Index

Average Directional Index за по кратко ADX, е разработен от J. Welles Wilder през далечната 1978 година – индикаторът сравнява върховете и дъната +DM и –DM за определен период от време и тяхната относителна разлика. Стойностите на ADX се извличат от +DM и –DM.

 

Average Directional Index

 

Индикаторът се ползва за да оцени силата на тренда и има ли наличие на тренд. ADX използва плъзгащи средни за определен период от време.

 

ADX има две граници от 0 до 100, която показва силата на тренда – ако ADX е под 20 това е индикация за слабост в тренда, а ако е над 40 за сила и че тренда остава силен.

 

Когато +DM е над –DM цената се покачва и ADX измерва силата на възходящото движение, а когато +DM е под –DM цена пада. Когато ADX премине над 25, то ние вече виждаме формирането на нов тренд, когато ADX над 30 вече имаме ясни индикации за сила на новият тренд.

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>