Bollinger Bands

Bollinger Bands е индикатор създаден от John Bollinger, който е дългосрочен технически трейдър – индикатора датира от 1980.

 

Bollinger Bands позволява на инвеститорите да сравнява волатилността и относителното ценово ниво за даден период от време. Bollinger Bands се състои от централна крива и две криви над и под цената. Цената се счита за свръх продадена, ако се намира в горната част близо до горната крива, както се счита за свръх продадена, ако се намира в долната част на индикатора.

 

Bollinger Bands представлява 20 дневна EMA в центъра и две стандартни отклонения над и под EMA.

 

Когато търгувате с Bollinger Bands, определете двете криви над и под цената за евентуална цел. Ако цената отскочи от долната крива и мине през централната 20 EMA, то целта на движението ще бъде горната крива, която ще се яви и съпротива, правилото е приложимо и в обратен ред.

 

Bollinger Bands

 

Bollinger Bands е добър индикатор за волатилността. Когато Bollinger Bands е свит разликата между горната и долната крива е малко и Bollinger Bands почти се движи странично, това е индикация за консолидация и ниска волатилност. Когато  разстоянието между долната и горната крива се увеличи – това е индикация за увеличение на волатилността. Когато цената пробие долната или горната крива, то това дава индикация за силна волатилност на пазара.

 

Етикети:, , , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>