Head and Shoulders – Глава и Рамене

Глава и Рамене

 

Head and Shoulders (Глава и рамене) модела, наподобява на човешка глава и две рамена, от двете страни на главата. Глава и рамене се сформира от първо ценово рали(ляво рамо) след, което цената пада и намира подкрепа от където цената тръгва за ново рали, като минава предишния връх(ляво рамо) цената образува връх(глава) и отново биковете губят сила, цената намира подкрепа и се готви за ново рали, но не достига до предишния връх(глава) и отново пада до нивото на подкрепата – така се образува дясното рамо. В класически модел рамената са по ниски от главата и рамената са с приблизително една и съща височина.

 

Като се свържат подкрепите се получава вратна линия. За да е валиден модела глава и рамене цената трябва да пробие вратната линия.

 

Техническата цел на този модел представлява разликата между главата и вратната линия.

 

Глава и Рамене цел

 

Симетричността е важна за Head and Shoulders модела, колкото по симетрични са лявото и дясното рамо толкова по надежден е и самият модел. Двете рамена трябва да станат и за приблизително едно и също време.

 

Head and Shoulders е най-важният ценово обръщащ модел, защото се случва често и защото е надежден.

 

Обърнатият Head and Shoulders, е аналогичен на Head and Shoulders само където, този модел се чертае в края на мечият тренд.

Обърната Глава и Рамене

Етикети:, , ,

Коментари

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *


*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>